Hybride werken, het nieuwe werken?

vitaliteit programma bedrijven Hybride werken

Het afgelopen jaar is er een groot aantal onderzoeken gedaan naar de voor- en nadelen van thuiswerken ten op zichtte van elke dag naar kantoor gaan.

De uitkomsten van die onderzoeken lopen ontzettend uiteen. Een ding is duidelijk, hybride werken heeft de voorkeur. Dus: zowel kantoordagen als thuiswerkdagen hebben. Er zijn wel duidelijke verschillen per leeftijdscategorie. Ook ligt het aan het type functie, medewerkers hebben andere behoeften dan leidinggevenden.

Aandachtspunten voor leidinggevenden

Er is een aantal zaken waar leidinggevenden rekening mee dienen te houden. Zorg dat werknemers weten om te gaan met de volgende aandachtspunten:

  • Werk-privé balans: door hybride werken lopen werk en privé vaak door elkaar heen. ‘S avonds nog even hun mail bekijken (voor het slapen gaan) om ‘s morgens vroeg meteen een vergadering in te kunnen plannen.
  • Werkdruk: alle vergaderingen verlopen via het scherm. Medewerkers gaan van de ene vergadering naar de andere en komen weinig toe aan uitwerken van hun taken. De to do lijst wordt steeds langer.
  • Verbinding: werknemers missen vaak verbinding met elkaar of het team maar ook met hun leidinggevende. Weet hij wel waar zijn medewerkers mee bezig zijn of misschien nog we belangrijker, wat ze bezig houdt?

Om medewerkers opgewassen te laten zijn tegen de nieuwe eisen van hybride werken is het belangrijk dat zij werken aan hun persoonlijk leiderschap en eigen vitaliteit. Dit voorkomt dat ze veel stress ervaren en overspannen raken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *